Back Back Nieuws

Mossels voor muscles: € 16.600,-

26 juni 2006

Uit handen van mosselman Gerard de Groot en Sander de Breuk van Debuut BV, ontving ambassadeur Louis van Gaal vrijdag een cheque ter waarde van € 16.600,-. Dat is de opbrengst van de veiling, van onder meer de eerste zak Neeltje Jans mosselen ten bate van de Stichting Spieren voor Spieren. De veiling vond plaats in Paviljoen De Colonie in Maarssen, één van de negentig deelnemende restaurants aan de Mosselroute 2006. Vanaf vrijdag hebben de aangesloten restaurants de ‘Rolls Royce’ onder de mosselen op de menukaart.

Gulle bieders
Behalve de eerste zak mosselen, gingen nog meer bijzondere veilingstukken onder de hamer. VIP-kaarten voor FC Utrecht, exclusieve wijnen en een mosseldiner voor elf personen vonden hun weg naar de aanwezige gulle bieders. Ook een schilderij, met als thema mosselen, van kunstenaar Rob van Trier zorgde voor een aanzienlijk aandeel in het totaalbedrag. Het hoogste bod was uiteindelijk voor een etentje met topkok Herman de Blijker. Hij signeert z’n laatste kookboek en komt voor zes personen thuis zijn favoriete maaltijd bereiden, uiteraard in het teken van mosselen. Dit leverde Spieren voor Spieren € 2.300,- op.

Goed toeven
Voor de laatste twee veilingstukken was het aan Louis van Gaal deze nog voor topbedragen te veilen. De ambassadeur van Spieren voor Spieren dankte voor de grote opkomst, waarna een exclusief wijnpakket onder de hamer ging. Hier deed Louis van Gaal spontaan een VIP-arrangement bij AZ bovenop, wat zorgde voor een recordbedrag van ruim € 2.000,-. Als klap op de vuurpijl ging Van Gaal zonder stropdas naar huis: één van de gasten had hier € 200,- voor over.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!